Vijesti

Obuka „Svjedoci pod imunitetom / svjedoci pod sporazumom“

5.4.2017

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine, Odsjek za edukaciju u kaznenim stvarima pred Sudom Bosne i Hercegovine je u saradnji sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u sklopu projekta “Sveobuhvatno jačanje kapaciteta za efikasno procesuiranje predmeta ratnih zločina”, održalo seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja za advokate odbrane na temu „Svjedoci pod imunitetom / svjedoci pod sporazumom“. Seminar je održan 31. marta 2017. godine u Mostaru a učesnici su imali priliku upoznati se sa pojmom, vrstom i porijeklom imuniteta kao oblika zaštite od samooptuživanja, te učestvovati u diskusiji o međunarodnim standardima koji regulišu ovu tematiku.

Seminaru su pristupila 44 advokata iz cijele Bosne i Hercegovini, koji su visoko ocijenili temu kao i predavače Muniba Halilovića, tužioca Tužilaštva Federacije BiH i Miodraga Stojanovića, advokata Advokatske komore Republike Srpske, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.  

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba/ .