Vijesti

Radionica o mogućnostima korištenja programa „Evropa za građane“ u Brčkom

7.12.2011

7.12.2011. - Ministarstvo pravde BiH i projekat TACSO - kancelarija u BiH, nakon Banja Luke i Sarajeva, organizuju informativni dan i  radionicu  o mogućnostima korištenja programa „Evropa za građane“ koji će se održati i u Brčkom 08.12.2011. godine, Hotel Posavina, sa početkom u 10.00 sati.

Cilj je predstaviti program Evropa za građane i mogućnosti koje isti pruža za organizacije civilnog društva i jedinice lokalne samouprave, te prenijeti iskustva Republike Hrvatske u procesu pristupanja i korištenja Programa.

Program „Evropa za građane“ je program Evropske unije koji putem projekata podržava uključivanje građana u proces evropskih integracija, jačanje evropskog identiteta zasnovanog na zajedničkim vrijednostima, razvijanje osjećaja pripadnosti Evropskoj uniji, te jačanje međusobnog razumijevanja i tolerancije između evropskih građana. Pravo učešća u programu imaju nevladine i ostale organizacije civilnog društva, lokalni organi vlasti, obrazovne institucije, mreže volontera, sportske organizacije i ostale zainteresovane strane. Ukupan budžet, za period 2007-2013 godina, iznosi 215 miliona EURA.

Više informacija možete pročitati ovdje.