Vijesti

Obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH

10.10.2016


Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH, u saradnji sa OSCE Projektom “Jačanje kapaciteta za efikasno procesuiranje predmeta ratnih zločina u BiH”, organizovao je u Banjaluci 23.10.2016.godine, jednodnevni seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu “Posebne istražne radnje - zakonitost istih”, s posebnim osvrtom na pojam, vrste, značaj, uvjete za primjenu i realizaciju posebnih istražnih radnji, kao i zakonitosti dokaza prikupljenih primjenom istih.

Predavači su bili Mirza Jusufović, sudija Suda BiH, Dijana Kajmaković, tužilac Tužilaštva BiH i Davor Knežević, stručni savjetnik - istražilac Tužilaštva BiH. Učesnici seminara, ukupno 36, su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba