Vijesti

Jačanje kapaciteta za efikasno procesuiranje predmeta ratnih zločina

27.6.2016

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH, u saradnji sa OSCE Projektom “Sveobuhvatno jačanje kapaciteta za efikasno procesuiranje predmeta ratnih zločina u BiH“, organizovao je u Tesliću, jednodnevni seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu “Svjedoci pod imunitetom / svjedok pod sporazumom”, s posebnim osvrtom na pojam, vrste i porijeklo imuniteta kao oblika zaštite od samooptuživanja, kao i međunarodne standardne koji reguliraju ovu tematiku.

Predavači su bili  Miodrag Stojanović, advokat  Advokatske komore RS i  Munib Halilović, tužilac Tužilaštva Federacije BiH. Učesnici seminara su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

 Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o OKO seminarima možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba