Vijesti

Grupa mladih u posjeti Ministarstvu pravde BiH: Upoznavanje sa radom državnih institucija

2.6.2015

Mladi iz Općine Prozor-Rama posjetili su danas Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine, kako bi se upoznali sa načinom rada državnih institucija te funkcioniranjem izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Između ostalih, mlade je lično primio i ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša koji ih je tokom susreta upoznao sa aktuelnim reformskim procesima i planiranim aktivnostima Ministarstva pravde BiH. Gosti su izrazili zahvalnost zbog mogućnosti da dođu u posjetu i bliže se upoznaju sa radom državnih institucija.

Pored brojnih tema, otvoreno se govorilo o poteškoćama sa kojima se susreće većina mlađe populacije u Bosni i Hercegovini. Iskazujući razumijevanje za njihove probleme, ministar pravde BiH je naglasio kako je rad na sebi i ulaganje u obrazovanje najbolji put da ostvare svoje ciljeve te svojim znanjem i djelovanjem u budućnosti doprinesu prosperitetu i ugledu naše zemlje.

Ovom prilikom posjetioci su obišli Zgradu Parlamentarne skupštine BiH i Zgradu prijateljstva između Grčke i BiH i uvjerili se u otvorenost i transparentnost rada državnih institucija.