Vijesti

Ministar Čolak na ministarskom forumu u Beogradu

15.12.2014

U organizaciji ministarstva unutrašnjih poslova i pravde Republike Srbije, pod predsjedanjem Republike Italije, a u saradnji sa Evropskom komisijom, u Beogradu je u petak 12.12. održan Ministarski forum EU – Zapadni Balkan u oblasti pravde i unutrašnjih poslova. Forumu je prisustvovao i ministar pravde Bosne i Hercegovine Bariša Čolak, kao i ministri pravde i unutrašnjih poslova Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova, Litve i Italije.

Ministar Čolak je, između ostalog, upoznao okupljene kolege o aktivnostima u pravosudnoj reformi u Bosni i Hercegovini kao i o pravosudnoj saradnji u civilnim i krivičnim stvarima ističući kako je napravljen značajan iskorak u ovim oblastima, ali kako se trebaju uložiti dodatni napori da se ova pitanja još unaprijede i podignu na veći nivo.

Inače, na skupu ministara unutrašnjih poslova i pravde regije učestvovali su i evropski povjerenik za migracije, unutrašnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos i evropska povjerenica za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost polova Vera Jourova.