Vijesti

Četvrta konferencija ministara pravde u Bosni i Hercegovini, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine i Pravosudne komisije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

29.6.2010

29.06.2010. - U Sarajevu će se 30.6.2010. godine održati Četvrta konferencija ministara pravde u Bosni i Hercegovini, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine i Pravosudne komisije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Zajednički rad ministara pravde u Bosni i Hercegovini, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine i Pravosudne komisije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usmjerit će se na provođenje Akcionog plana Strategije za reformu sektora pravde u Bosni i Hercegovini, koju su Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, entitetske vlade i Pravosudna komisija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojili polovinom 2008. godine.

Ministri će razmotriti izvještaje o dosadašnjim rezultatima rada funkcionalnih radnih grupa i Tehničkog sekretarijata za provođenje Strategije za reformu sektora pravde u Bosni i Hercegovini, te dati preporuke za prevladavanje uočenih problema i rizika u provođenju planiranih reformskih mjera.

Podsjećamo, konferencije ministara pravde su uspostavljene kako bi se omogućilo zajedničko i usaglašeno rješavanje ključnih pitanja u sektoru pravde u Bosni i Hercegovini, te koordinisano praćenje planiranih reformi u sektoru pravde u Bosni i Hercegovini.