Vijesti

Poziv za dostavu projektnih prijedloga

21.7.2010

Obavještavamo vas da smo putem Odsjeka za bilateralnu pomoć zemalja EU BiH Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine pozvani da prikupimo projektne prijedloge od organizacija civilnog društva Bosne i Hercegovine koji bi se ponudili za finansiranje potencijalnim bilateralnim donatorima.

U toku pripreme prijedloga potrebno je rukovoditi se istim principima kao i onim korištenim za programiranje IPA projekata i sada važećim MIPD dokumentom. Potencijalni projekti treba da budu kraćeg vremenskog trajanja ( do 1 godine ), vrijednosti do 40 hiljada eura. Projekti nisu ograničeni po pitanju vrste ( tehnička pomoć, usluge, radovi itd. ) Odabrani projekti će biti naknadno usaglašeni i razrađeni sa potencijalnim bilateralnim donatorima.

Iako nema zvaničnog roka, bilo bi dobro da organizacije civilnog društva u Bosni i Hercegovini dostave projektne prijedloge u što kraćem periodu na Sektor za civilno društvo Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine ( s.skaljic@mpr.gov.ba) na engleskom i jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini.