Vijesti

Potpisan Memorandum o razumijevanju o učešću Bosne i Hercegovine u programu Evropa za građane

23.7.2012

Šef Misije Bosne i Hercegovine pri Evropskoj uniji, ambasador Igor Davidović potpisao je 20. jula 2012. godine u Briselu, Memorandum o razumijevanju sa Evropskom komisijom o pristupanju Bosne i Hercegovine programu Evropske unije „Evropa za građane“. U ime Evropske komisije Memorandum je potpisao generalni direktor Direkcije za komunikacije Evropske komisije Gregory Paulger.

Program „Evropa za građane“ ima za cilj približavanje ideja Evropske unije njenim građanima, te promoviranje aktivnog uključivanja građana u proces evropskih integracija.

Potpisivanjem ovog Memoranduma predstavnici lokalnih vlasti, nevladine organizacije, udruženja građana i drugi pravni subjekti u Bosni i Hercegovini stječu pravo da učestvuju u javnim pozivima u okviru ovog programa već od septembra ove godine.

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine je zaduženo za provođenje procedura pristupanja i implementacije Programa. Detaljnije o Programu i nadolazećim javnim pozivima možete saznati na broj telefona: 033/281-613