Vijesti

Tender za pripremne radove za izgradnju državnog zatvora

30.5.2011

30.05.2011.-Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine raspisalo je tender za izvođenje pripremnih radova na izgradnji državnog zatvora. Ovo je samo jedan u nizu tendera koji će biti objavljeni narednih sedmica, uporedo sa drugim aktivnostima čije intenziviranje će doprinijeti da gradnja državnog zatvora visoke sigurnosti u potpunosti bude završena u naredne dvije godine.

Danas je objavljen tender za izradu elaborata na osnovu kopanja testnih bunara i provođenja geo-mehaničkih istraživanja. Ova istraživanja imaju za cilj kompletiranje tehničke dokumentacije projekta izgradnje državnog zatvora, čija će konstrukcija i namjena zadovoljiti najviše standarde zatvora visokog stepena sigurnosti, po preporukama najbolje evropske prakse.

Nakon što je prvobitni projekat izmijenjen, Ministarstvo pravde BiH je od početka ove godine preduzelo brojne mjere kako bi realizacija daljih aktivnosti tekla ubrzano, efikasno i kvalitetno. Jedinica za implementaciju projekta je u kratkom roku završila usvajanje idejnog ali i izradu glavnog projekta. Narednih mjeseci pristupiće se pripremi pristupnog puta i objavi tendera za glavne radove.

Kako bi se omogućilo učešće domaćih kompanija na tenderu i posao za stotine radnika iz naše zemlje, projekat će biti podijeljen u nekoliko faza i manjih cjelina. Svi zainteresovani aplikanti moći će putem web stranice Ministarstva pravde BiH, pratiti objave o svim javnim nabavkama u vezi izgradnje  državnog zatvora i prijaviti se na objavljene tendere.

Molimo zainteresovane kompanije da redovno prate objave tendera i svojim učešćem, daju doprinos u izgradnji prvog državnog zatvora u Bosni i Hercegovini.

Tekst tendera