Vijesti

Objavljen tender za za nabavku usluga izrade elaborata zaštite na radu i elaborata zaštite od požara

14.6.2011

14.06. 2011.- Ministarstvo pravde BiH objavilo je tendersku dokumentaciju za nabavku usluga izrade elaborata zaštite na radu i elaborata zaštite od požara, u sklopu projekta izgradnje državnog zatvora. Rok za prijavu na tender je 28 dana a pravo učešća imaju sve kvalifikovane i licencirane agencije, kompanije i projektantske kuće iz Bosne i Hercegovine.

U okviru pripremnih radova za izgradnju državnog zatvora, Ministarstvo pravde BiH prethodno je objavilo tendere za izgradnju pristupnog puta i ulične rasvjete i nadzor nad radovima izgradnje saobraćajnice, prateće infrastrukture i javne rasvjete, te tender za izradu elaborata na osnovu kopanja testnih bunara i provođenja geo-mehaničkih istraživanja. Slijede tenderi za reviziju glavnog projekta, vršenje iskopa itd.

Na prethodno raspisane tendere za izvođenje pripremnih radova, prijavio se veliki broj domaćih kompanija. Poslovi su ciljano podijeljeni na manje cjeline,  kako bi svi pripremni radovi bili pristupačni za domaće izvođače radova i kako bi sam projekat postao razvojna investicija, koja će otvoriti stotine radnih mjesta.

Planirano je da nakon svih pripremnih radova, gradnja samog objekta počne krajem godine, odnosno da izgradnja državnog zatvora visoke sigurnosti u potpunosti bude završena do 2013.godine.

Procijenjena vrijednost projekta je 77.450.865. KM a polovina novca je obezbjeđena iz donacija.