Vijesti

Nastavak dobre suradnje: sastanak ministra Bunoze i šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini Luigijem Sorecom

16.10.2024

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Davor Bunoza 15.10.2024. godine održao je sastanak sa šefom Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom Europske unije u Bosni i Hercegovini Luigijem Sorecom.

Tijekom sastanka razgovarano je o važnosti usklađivanja zakonodavstva Bosne i Hercegovine s pravnom stečevinom Europske unije i donošenju Zakona o VSTV BiH. Ministar Bunoza je izvijestio veleposlanika Sorecu o održanom okruglom stolu na temu izrade Nacrta zakona o VSTV BiH,  na koji je bio pozvan i nevladin sektor, profesionalne udruge, akademska zajednica te druge relevantne institucije. Na okruglom stolu je raspravljano o dostavljenim komentarima na radni materijal Zakna o VSTV, a što je ujedno i jedna od preporuka Venecijanske komisije. Nadalje,  ministar Bunoza je izrazio spremnost da što je moguće prije ponudi nacrt predmetnog zakona, ali i da sve ovisi o političkoj volji u BiH.

Veleposlanik Soreca je izrazio zahvalnost što je Ministarstvo pravde BiH učinilo sve sa svoje strane kako bi Sporazum o suradnji između Bosne i Hercegovine i EUROJUST-a bio spreman za skorašnje potpisivanje.

Veleposlanik Soreca je ponovo izrazio potpunu potporu ministru Bunozi i Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine u daljnjem radu te postizanju zajedničkih i dogovorenih ciljeva koji će omogućiti napredak Bosne i Hercegovine na EU putu.

3 FOTO GALERIJA