Vijesti

Ministar Bunoza primio u nastupni posjet veleposlanika Države Katar u Bosni i Hercegovini Meshaala Ali Al-Attiyaha

17.9.2024

Ministar pravde BiH Davor Bunoza primio je u nastupni posjet veleposlanika Države Katar u Bosni i Hercegovini Meshaala Ali Al-Attiyaha.

Tijekom sastanka razgovarano je o bilateralnoj suradnji i dobrim odnosima dviju zemalja.

Veleposlanik se zanimao za reciprocitet u stjecanju prava vlasništva nad nekretninama državljana Države Katar u Bosni i Hercegovini, kojom prilikom je pojasnio kako državljani Bosne i Hercegovine imaju vlasništvo nad nekretninama u njegovoj zemlji, a koje stječu pod određenim uvjetima te da bi to isto ili slično željeli i za svoje državljane na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Ministar Bunoza konstatirao je kako je navedeno pitanje u nadležnosti entiteta i da kompleksnost ustrojstva Bosne i Hercegovine zasigurno usložnjava mogućnost brzog rješavanja ovog pitanja.

Aktualiziranje potpisivanja Protokola o pravnoj suradnji između Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine i Ministarstva pravde Države Katar također je bila tema razgovora, kao i razmatranje da se on potpiše prigodom skore posjete visoke delegacije Države Katar Bosni i Hercegovini. Radi se o aktivnosti koja je započeta prije više godina te su se sugovornici složili kako postoji zajednička spremnost, ukoliko ne postoje pravne prepreke, za finaliziranje potpisivanja navedenog Protokola.

S obje strane su pohvaljene dugogodišnje kontinuirane aktivnosti, pomoć i investicije te je izražena spremnost za nastavkom dosadašnje uspješne suradnje. 

3 FOTO GALERIJA