Vijesti

Ministar Bunoza sastao se s novoimenovanim predstavnikom UNICEF-a u BiH Mark Lucetijem

4.6.2024

Novoimenovani predstavnik organizacije Ujedinjenih naroda posvećene zaštiti prava djece i mladih (UNICEF) za BiH Marc Lucet posjetio je Ministarstvo pravde BiH gdje ga je u nastupni posjet primio ministar Davor Bunoza.

Na sastanku je razgovarano o reformi bh. pravosuđa, izmjenama u entitetskim obiteljskim zakonima, te o zaštiti djece i njihovih prava, posebice djece koja su migranti. Gospodin Lucet kazao je kako je upoznat s činjenicom da je Bosna i  Hercegovina u procesu reforme sustava pravosuđa, te je u tom svjetlu ponudio podršku, savjete i tehničku pomoć UHICEF-a na izradi zakonskih rješenja koja su iz domena zaštite dječjih prava.

Ministar Bunoza kazao je kako je cilj reforme domaćeg zakonodavstva harmonizirati županijske, entitetske i državne zakone te ih uskladiti s europskom pravnom stečevinom, što je, kako je naglasio, velika i izazovna zadaća pred domaćim vlastima. Ministar je istaknuo i to kako je jako važno imati učinkovite organizacije koje skrbe o djeci od lokalne do državne razine i da je to područje u kojemu UNICEF može dati svoj doprinos.

4 FOTO GALERIJA