Vijesti

Ministar Bunoza sa studentima prava na Sveučilištu u Mostaru

3.6.2024

 

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru otpočela je tradicionalna studentska manifestacija „Dani prava i kriminalistike 2024.“ koju organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Ovogodišnju manifestaciju uvodnim predavanjem otvorio je ministar pravde BiH Davor Bunoza koji je i sam bio student Sveučilišta u Mostaru, a na Pravnom fakultetu je diplomirao 2005. godine.

Ministar Bunoza govorio je o svom putu i usponu - od dobivanja diplome, preko  stjecanja iskustva i rada u organizacijama nevladinog sektora i odvjetničkim uredima do aktualne ministarske pozicije. Osvrnuo se na pojedine zanimljive slučajeve u kojima je zastupao ugrožene skupine, azilante, povratnike i obespravljene osobe kojima su se kršila njihovih ljudska prava.

Vezano za aktualnu poziciju ministra pravde BiH, kazao je kako je europski put BiH zahtjevao da na tom mjestu bude netko tko dolazi iz prakse, te da je prihvaćanje ove dužnost za njega s jedne strane bio izazov, a s druge velika odgovornost i zadaća.

Studente je upoznao s kandidatskim statusom BiH za pristupanje EU, zahtjevima Europske komisije, zakonima koji su do sada doneseni, njihovoj provedbi, kao i sa zakonskim rješenjima i koracima koje je potrebno napraviti kako bi se otpočelo s otvaranjem pregovaračkih poglavlja.

Ministar Bunoza potaknuo je studente na njihov proaktivan angažman i rad istaknuvši kako su upravo oni ti koji Bosnu i Hercegovinu trebaju uvesti u zajednicu europskih zemalja, u prosperitetniju, bolju i kvalitetniju budućnost za sve.      

4 FOTO GALERIJA