Vijesti

Bunoza – Superti: za europski put BiH važan je nastavak provedbe reformi

23.5.2024

Ministar pravde BiH Davor Bunoza sastao se u svom uredu s Valentinom Superti, direktoricom za Zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Europske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) i Johannom Sattlerom, šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH.

Gospođa Superti istaknula je kako je BiH provedbom ključnih reformi i ispunjavanjem prioritetnih zadaća napravila povijesni iskorak dobivanjem odluke za otvaranje pregovora za pristupanje Europskoj uniji. Kazala je kako sada reformiski procesi ne smiju biti zaustavljeni nego nastavljeni još energičnijim tempom. U tom kontekstu zanimala se za Zakon o sudu BiH i izradu novoga Zakona o VSTV-u, kao i o provedbi ranije usvojenih izmjena i dopuna tog zakona kojim se osniva Odjel za integritet u VSTV-u.

Ministar Bunoza je naglasio kako je nužno što skorije usvajanje proračuna  državnih institucije za ovu godinu čime će biti osigurana sredstva za osnivanje Odjela za integritet VSTV-a. Goste je upoznao s onim na čemu se trenutačno radi u Ministarstvu pravde BiH i istaknuo kako je uvijek spreman za konstuktivan dijalog kako bi zakonska rješenja koja su na čekanju što skorije bila usvojena.

4 FOTO GALERIJA