Vijesti

Ministar Bunoza u Sudu BiH se sastao s v.d. predsjednicom Minkom Kreho

9.2.2024

Ministar pravde BiH Davor Bunoza posjetio je Sud BiH gdje se sastao s Minkom Kreho, v.d. predsjednicom Suda BiH, a bio je ovo njihov prvi susret nakon imenovanja sutkinje Kreho na poziciju v.d. predsjednice Suda BiH. Ministar joj je čestitao na imenovanju na tu važnu i odgovornu dužnost, te joj poželio puno uspjeha u budućem radu.

Na sastanku je razgovarano o izradi svih aktualnih zakona iz nadležnosti Ministarstva pravde BiH i potrebi njihovog što žurnijeg usvajanja. Istaknuo je kako radne skupine sastavljene, uz ostale, od predstavnika Ministarstva i Suda BiH rade na izmjenama i dopunama, te harmoniziranju Kaznenoga zakona BiH i Zakona o kaznenom postupku BiH.  

Temom razgovora bilo je i pitanje potpunog digitaliziranja pravosudnih institucija, a sugovornici su se složili da će to pridonijeti njihovom  transparentnijem, učinkovitijem i bržem radu. U tom kontekstu istaknuto je kako je nužno raditi na podizanju dignitetu Suda BiH kao jedne od najvažnijih institucija u državi, te da je jedini put do ostvarenja tog cilja - učinkovito procesuiranje i donošenje presuda.