Vijesti

Novoimenovani veleposlanik Republike Francuske u BiH Francois Delmasa posjetio Ministarstvo pravde BiH

16.10.2023

Ministar Davor Bunoza danas je u Ministarstvu pravde BiH dobrodošlicu zaželio novoimenovanom veleposlaniku Republike Francuske u BiH Francoisu Delmasu.

Veleposlanik Dalmas pozdravio je napore koje BiH ulaže u provedbu reformi i prioriteta koje je postavila Europska komisija, a posebno je pozdravio napore i zakonska rješenja koje su nedavno usvojena iz okvira rada Ministarstva pravde BiH. U tom svjetlu zanimao se kada će biti usvojeni: Zakon o sudovima u BiH, Zakon o sprječavanju sukoba interesa u institucijama BiH i propisi vezani za Ustavni sud BiH. Istaknuo je kako je borba protiv organiziranoga kriminala i korupcije jako važna za svaku zemlju, da se na tom pitanju u Francuskoj konstantno intenzivno radi i da je to zadaća na kojoj i BiH mora raditi.

Ministar Bunoza zahvalio se za pokazano zanimanje za zakonska rješenja na kojima se radi u Ministarstvu pravde BiH. Naglasio je kako radne skupine intenzivno rade na prijedlozima novih zakona koje je nužno usvojiti u sklopu sveobuhvatne reforme bh. pravosuđa. Veleposlanika je upoznao s činjenicom da se u svome mandatu od početka zalaže za potpunu digitalnu transformaciju pravosudnih institucija i javne uprave u BiH što bi - s jedne strane - građanima olakšalo pristup dobivanja različitih dokumenata, a s druge - rad institucija učinilo transparentnijim i otvorenijim.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima suradnje i pomoći u sklopu projekta EU4Justice. 

5 FOTO GALERIJA