Vijesti

Bunoza – Lloga: zajednički cilj BiH i Republike Sjeverne Makedonije su europske integracije

4.9.2023

Ministar pravde BiH Davor Bunoza održao je u Sarajevu sastanak s izaslanstvom Ministarstva pravde Republike Sjeverne Makedonije, koje je predvodio ministar Krenar Lloga. Na sastanku je razgovarano o svim pitanjima od interesa obiju strana posebice o procesu pristupanja europskim integracijama. Zaključeno je kako pred ministarstvima pravde obiju zemalja stoje slične zadaće usklađivanja domaćega zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom. 

Ministar Lloga posebice se zanimao za proces uvođenja i unaprjeđenja digitalizacije u pravosudne institucije kao i u upravu. S tim u vezi ministar Bunoza upoznao ga je s radom CMS sustava kako u Ministarstvu pravde BiH, tako i u pravosudnim institucijama. U procesu digitalizacije Bosna i Hercegovina je napravila iskorak u odnosu na Sjevernu Makedoniju, no ministar Bunoza istaknuo je kako je njegov cilj da domaće pravosuđe kao i uprava u potpunosti budu digitalizirani, što će pridonijeti njihovoj većoj učinkovitosti i transparentnosti.

Na sastanku je istaknuto kako dvije zemlje imaju prijateljske odnose i da ne postoje otvorena pitanja na polju pravosuđa. Ministri Bunoza i Lloga naglasili su da će ostati u kontaktu kako bi mogli razmijeniti iskustva jer se susreću sa sličnim problemima i preprekama u svome radu.  

 

7 FOTO GALERIJA