Vijesti

Ministar Bunoza u posjetu Sudu BiH

6.3.2023

Novoimenovani ministar pravde BiH Davor Bunoza, zajedno s predstojnicom ureda Ivanom Zovko Planinić i tajnikom Ministarstva Željkom Bogutom, posjetio je Sud Bosne i Hercegovine gdje se sastao s Rankom Debevcem, predsjednikom Suda BiH, sutkinjom Minkom Kreho, predsjednicom Kaznenog odjela Suda, sucem Davorinom Jukićem i Eminom Hodžić, registrarom Suda.

Ministar Bunoza upoznao se s radom Suda BiH i aktivnostima koje ove dvije institucije poduzimaju u okviru svojih zakonskih nadležnosti. Razgovaralo se o budućim planovima, a poseban naglasak stavljen je na međunarodnu pravnu pomoć kao veoma značajan institut koji svakodnevno primjenjuju ove dvije institucije.

Predsjednik suda Debevec zahvalio je ministru Bunozi na posjetu i podršci u radu Suda BiH te izrazio spremnost za postizanje uspješne međuinstitucionalne suradnje, a s ciljem ispunjavanja zajedničkih ciljeva, sukladno važećim zakonima. Posebno je istaknuta opredijeljenost i spremnost obiju strana za rad na jačanju vladavine prava u BiH.