Vijesti

OESS podržava napore Ministarstva pravde BiH koji vode k reformi pravosuđa i EU integracijama

8.2.2023

Misija OESS-a u BiH dala je snažnu potporu te ponudila svoju pomoć Ministarstvu pravde BiH u kreiranju pozitivnih zakonskih rješenja koja će Bosnu i Hercegovinu voditi u zajednicu zemalja Europske unije.

„Ohrabrujući je kandidatski status koji je Bosna i Hercegovina dobila za pridruživanje europskim integracijama, a Ministarstvo pravde BiH ima ključni značaj u brojnim procesima koji vode k tom pridruživanju“, kazao je veleposlanik Brian Aggeler, voditelj Misije OESS-a u BiH tijekom sastanka s ministrom Davorom Bunozom i Željkom Bogutom, tajnikom Ministarstva pravde BiH.

Ministar Bunoza istaknuo je kako je, zajedno sa svojim suradnicima, spreman raditi na jačanju vladavine prava u BiH i usklađivanju domaćeg zakonodavstva s pravnim nasljeđem EU-a. Iako je tek nedavno preuzeo dužnost ministra, naglasio je kako se u Ministarstvu intenzivno radi na nacrtima, te izmjenama i dopunama ključnih zakona koji su dio Strategije za reformu pravosuđa u BiH.

Sugovornici su se složili kako se osjeća pozitivna energija kojom novi saziv Vijeća ministara BiH želi otkočiti rješavanje pojedinih pitanja koja su već duže vrijeme na čekanju.

Veleposlanik Aggeler čestitao je ministru Bunozi na imenovanju za ministra i poželio puno uspjeha u idućem četvorogodišnjem mandatu.  

3 FOTO GALERIJA