Vijesti

U Bihaću održana edukacija kontinuiranog stručnog usavršavanja advokata/odvjetnika

14.12.2022

Dana 18.11.2022. u Bihaću je u sklopu Projekta Evropske unije „Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH“ -IPA 2019, dana 18.11.2022 u organizaciji Ministarstva pravde BiH, Odsjeka za edukaciju u kaznenim stvarima pred sudom BiH i Regionalne advokatske/odvjetničke komore Bihać  održana  edukacija kontinuiranog stručnog usavršavanja advokata/odvjetnika.

Tema edukacija na kojoj je učestvovalo 18 kolega/ica je bila „Izvođenje dokaza“ sa posebnim naglaskom na predmetima ratnih zločina i dodatnih dokaza. Edukatori na edukaciji su bili mr.sc  Adnan Tulić zamjenik Glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva USK i Jasmin Abdagić advokat Advokatske/Odvjetničke komore FBiH, RAK BIHAĆ.

Na edukaciji je posebno uporište dato predmetu dokazivanja, činjenicama koje se dokazuju zakonskim rješenjima i propisanosti načina i reda izvođenja dokaza .

Dodatni dokazi i sam način njihovog uvrštavanja u tijek postupka i neujednačena sudska praksa uključili su u diskusiju sve prisutne tako da je edukacija zadovoljila interaktivno učešće prisutnih i edukatora.  Stručnost  i pripremljenost iznošenja  teme  od strane edukatora rezultiralo je  veoma aktivnom edukacijom.

12 FOTO GALERIJA