Vijesti

U Banja Luci su održane edukacije kontinuiranog stručnog usavršavanja advokata/odvjetnika u organizaciji Ministarstva pravde BiH i Advokatske komore Republike Srpske

31.10.2022

Dana 26.10.2022. i 28.10.2022. u Banja Luci su održane edukacije kontinuiranog stručnog usavršavanja advokata/odvjetnika u organizaciji Ministarstva pravde BiH, Odsjeka za edukaciju u kaznenim stvarima pred Sudom BiH i Advokatske komore Republike Srpske, a u sklopu Projekta „Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH“ – IPA 2019.

Tema edukacija održane 26.10.2022. je bila „Istraga i saslušanje svjedoka“, a edukatori su bili  Branko Mitrović, zamjenik republičkog javnog tužioca RS-a i Saša Sarajlić tužilac Federalnog tužilaštva Federacije BiH.

Tema edukacije održane 28.10.2022. je bila „Direktno i unakrsno ispitivanje“ a edukatori su bili Munib Halilović glavni federalni tužilac Federalnog tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine i Tatjana Savić, advokat Advokatske komore RS.

Prisutnim učesnicima obratili su se u uvodnim predstavljanjima,  Dalibor Mrša predsjednik AK RS i advokat Miljkan Pucar.

Edukacijima je ukupno na oba dana prisustvovalo 53 učesnika/ce.

Načini izlaganja tema i uspostavljena interakcija edukatora i učesnika/ca doprinjelo je kvaliteti edukacija i detektiranju mnogih zakonskih nedoumica, te mogućnosti otklanjanja istih.

Stručnost edukatora ogledala se u pripremljenim slučajevima i postavljenim tezama  koje su zajednički odrađene tijekom vježbi uz učešće svih prisutnih. 

2 FOTO GALERIJA