Vijesti

Sastanak ministra Grubeše s direktoricom ReSPA-e

30.5.2022

Ministar pravde BiH, Josip Grubeša sastao se danas u Podgorici s novoizabranom direktoricom ReSPA-e, Majom Handjiskom-Trendafilovom.

Razgovarali su o različitim temama koje se odnose na produbljivanje međusobne suradnje i daljnju potporu ReSPA-e razvoju moderne, otporne javne uprave usmjerene na građane te važnost snažnog političkog opredjeljenja u postizanju ovih ciljeva.

Na sastanku je bilo riječi i o potencijalnim modelima buduće  suradnje Bosne i Hercegovine  i ReSPE, kao i suradnji regionalnih škola i akademija za obuku državnih službenika kako međusobno, tako i s relevantnim institucijama u zemljama članicama EU.

S obzirom na to da krajem godine Bosna i Hercegovina preuzima predsjedanje ReSPA-om, ministar Grubeša istaknuo je kako je od izuzetne važnosti da se dosadašnje dobre prakse komuniciraju na pravi način, sa javnostima cijelog regiona, kao i da se posvete daljnim aktivnostima edukacije i usavršavanja kadrova u javnoj upravi.

Članice Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) su Republika Albanija, Bosna i Hercegovina, Republika Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Republika Srbija, kao i predstavnici Europske komisije, koji imaju svojstvo promatrača, a jedan od njenih osnovnih ciljeva je poticanje regionalne