Vijesti

Ministar pravde BiH dr. Josip Grubeša sastao se sa direktorom i predsjednikom UO Europske organizacije za javno pravo Spyridonom Flogaitisom

28.10.2020

Ministar pravde BiH dr. Josip Grubeša susreo se danas s direktorom i predsjednikom Upravnog odbora Europske organizacije za javno pravo (EPLO) g. Spyridonom Flogaitisom.

Tijekom susreta gospodin Spyridon Flogaitis upoznao je ministra Grubešu  o aktivnostima EPLO-a kao  neprofitne institucije međunarodnog karaktera koja pruža pomoć demokratskim institucijama u više od 70 zemalja. Europska organizacije za javno pravo (EPLO) je pokrenula Europsku školu za pravo i upravljanje, paneuropsku visokoškolsku ustanovu posvećenu razvoju nove generacije prava i pravnika koji mogu djelovati u bilo kojem pravnom sustavu.

Između ostalog naveo je da se  kao direktor i predsjednik EPLO-a stavlja  na raspolaganje Bosni i Hercegovini da pomogne na njenom putu ka EU kroz usavršavanje kadrova i jačanje institucionalnih kapaciteta.

U nastavku susreta  stavljen je naglasak na unaprijeđenju  odnosa sa zemljama članicama Zapadnog Balkana obzirom da se želi svim procesima partnerski pristupiti, a ne govoriti šta bi se trebalo napraviti.

Ministar Grubeša je podcrtao svoju opredjeljenost na provođenju reformi  za koju je dobro došlo dodatno usavršavanje , te dodao da se raduje budućem partnerstvu i zajedničkom stvaranju poticajnog okruženja za članstvo u Europsku Uniju.

Na kraju susreta ministar Grubeša  zahvalio se na posjeti, te naglasio da će s pozicije koju trenutno obnaša, ali i kao  sveučilišni  profesor dati doprinos  da aktivnosti i projekti  EPLO-a budu prepoznatljivi u Bosni i Hercegovini. 

3 FOTO GALERIJA