Vijesti

Ministar pravde BiH Josip Grubeša kopredsjedavao na četvrtom sastanku Posebne skupine za reformu javne uprave između EU i BiH.

8.7.2020

Josip Grubeša, ministar pravde BiH i Ruiz Calavera, direktorica za Zapadni Balkan u DG NEAR-u kopredsjedavali su na današnjem sastanaku Posebne skupine za reformu javne uprave, a  koji je prvi sastanak ovog zajedničkog tijela EU i BiH nakon objave Mišljenja Europske komisije i Analitičkog izvještaja, te je ovo i prvi put da se u okviru ovog tijela uz dijalog na tehničkoj razini održava i politički dijalog na visokoj razini o reformi javne uprave. 

Tijekom sastanka sugovornici su razgovarali o prioritetima za funkcionalno upravljane javnim financijama i funkcionalnu javnu upravu, te izgradnji profesionalne državne službe.

Na poslijeku su se složili da je održavanje političkog dijaloga prilika da se na ministarskoj razini u fokus diskusije sa Europskom komisijom stave aktivnosti vezane za realizaciju ključnih prioriteta iz Mišljenja, kao i kratkoročnih prioriteta iz Analitičkog izvještaja vezanih za reformu javne uprave

6 FOTO GALERIJA